vrijdag 1 april 2011

Zelf make up maken.

In een tijdschrift las ik in de inhoud dat je zelf make up kon maken. Ik besloot om daar even wat op internet te zoeken. En ik heb het gevonden…

1. Nodig:
* Vaseline
* Oogschaduw
* Een bakje
* Paar uurtjes
* Koelkast
Lipgloss: Lipgloss maak je door Vaseline met de gewenste oogschaduw te mengen in een bakje. En vervolgens paar uurtjes in de koelkast zetten.

2. Nodig:
*meer dan drie uur

* Vaseline

* Pannetje

* Halve rode lippenstift

* Lepeltje met zoete amandel olie

* Koelkast om het af te laten koelen



Of(ja er is nog een andere mogelijkheid): Je smelt als eerste vaseline in een pannetje totdat het heel dun en waterig wordt. Doe dan een halve rode lippenstift erbij. Laat het mee smelten en pak dan een lepeltje met zoete amandel olie, dit is te koop bij natuurvoedingswinkels. Laat het er drie uur in en laat het vervolgens afkoelen in de koelkast. Dan krijg je heerlijke zachte lippenbalsem met een rood glansje. Het is ook erg verzorgend, bijvoorbeeld als je koortslip hebt of velletjes.

3. Nodig:

* vijf minuutjes

* Een schoteltje

* Twee of meerdere kleuren

Nagellak: Dit klinkt heel simpel maar het is wel heel leuk. Pak een schoteltje en meng daar twee of meerderen kleuren mee. Zo krijg je even een ander kleurtje dan je wenst.

4. Nodig:
* Favoriete lippenstift
* Vaseline
* Vijf minuten
* Magnetron

Lipgloss:

En dat is nog niet alles! Er is nog een mogelijkheid…: Pak je favoriete lippenstift en ongeveer drie vingers vaseline. Doe het een minuutje of twee, drie in de magnetron. Meng het nu. Je lippen worden er heel zacht van en het is in vijf minuten gebeurt.

5. Hairspray: Ben je in een creatiefe bui en wil je lekker tutten? Maak dan je zelf gemaakte hairspray. Oké, kopen is véél gemakkelijker, maar dit is net een tikkeltje leuker!

Nodig:

*Ongeveer een kwartiertje

* Een citroen

* Een (pers) sinaasappel

* Leeg sprayflesje.

Doe twee kopjes water en het sap van de citroen en de sinaasappel in een pannetje. Verwarm het totdat het kookt. Goed roeren, en daarna helemaal af laten koelen in de koelkast.

Daarna giet je het goedje in het flesje en kun je gaan sprayen! Lekker fris en het kan op zowel nat als droog haar

Heel veel plezier met deze leuke opdrachten!
xx, Vera

Geen opmerkingen:

Een reactie posten